09 Sep 2015

“KOXHA BALLKANI- 2015” 12-13 Shtator 2015

ShBA Prishtina fton anetaret e vet dhe te interesuarit tjere per pjesemarrje ne takimet “KOXHA BALLKANI-2015” me 12-13 Shtator 2015 organizuar nga ShB “Haxhi Beda” nga Prizreni.

Nisja nga Prishtina behet ne menyre te organizuar nga parkingu prane TV21 me vetura personale. Participimi tek nikoqiri eshte 5€ kurse shpenzimet e rruges ndahen proporiconalisht.

Paraqitja te Ahmet Fejzullahu 044 312 559 deri te Premten ne ora 15:00

Me poshte gjindet Agjenda e plote e organizatorit:

 

ORARI I TAKIMEVE NDËRKOMBËTARE I ALPINISTËVE DHE I BJESHKËTARËVE “KOXHA BALLKANI- 2015” 12-13 shtator 2015

E SHTUNE 12.09.2015

11,00 -12,00 Ardhja në Prizren dhe tubimi i të gjithë pjesëmarrësve ne Qendren sportive “SEZAI SUROI”

12,00 dhe nisja e përbashkët /transporti vetanak/ për në Fshatin Novoselan . Bjeshketaret do te hecin kembe.1ore e 40 min.

Caku: Kopana Voda-Shtëpia e Bjeshkëtarëve, freskimi me çaj mali.

14.00 – 17 ,00 Hapja e tendave, vendosja dhe freskimi me uje te ftofte bjeshke.

17,00 – 18,oo HAPJA SOLEMNE-Rreshtimi përkatësisht, parakalimi solemn i pjesmarrësve para platosë të Shtëpisë së Bjeshkëtarëve; PËRSHËNDETJA E NIKOQIRIT DHE I MYSAFIRËVE

18.00- 19.oo Shfaqja e videoprojeksionit nga aktivitetet e SHB” HAXHI BEDA” dhe të Parkut Nacional-“Sharri”- Takimi – brifingu i organizatorit /Këshillit Organizativ/ me udhëheqësit e ekipeve rreth marshutës deri tek maja i Koxha Ballkanit dhe grupi i dyte, te Oshlaku

19,00 – 20,00 Darka.

20,00 – 23,00 Shoqërimi, njohtimi dhe shkëmbimi i përvojave të pjesmarrësve në këto Takime Ndërkombëtare, nga lëmi i bjeshkëtarisë, i alpinizmit, orientimit dhe nga lëmi i mbrojtjes së natyrës, zjari fushor dhe argetim me muzike

24,00 – Fjetja.

E DIELE – 13.09.2015

07,00 Zgjimi

07,30 – 08,00 Kaftjalli.

08,00 – 08.30 Nisja e organizuar i bjeshkëatarreve në pushtimin e majës së Koxha Ballkanit 2044 m/lmd dhe grupi i dyte, Oshlaku 2212 m/lmd.

14,00 – 15,00 Kthimi në Shtëpinë e Bjeshkëtarëve. -DREKA

16.00 Mbyllja e Takimeve “KOXHA BALLKANI- 2015 dhe kthimi i organizuar i të gjithë pjesmarrësve për në Prizren.

Çdo Shoqëri pjesmarrëse duhet të caktoj listën e Bjeshkëtarëve ose Alpinistëve, të pajisur me rekvizita dhe veshëmbathje adekuate të përgaditur për fjetje edhe në tenda/çadra/. Participimi është VETËM 5 € .