26 Mar 2024

Lumi i Gashit | 31/03/2024

ShB Prishtina fton anëtarët që të marrin pjesë në aksionin e radhës, në rajonin e Tropojës, Lumi i Gashit.

Lumi i Gashit është shpallur si zonë e mbrojtur “Rezervë Strikte Natyrore” në vitin 1996 dhe prej vitit 2017 pjesë e rrjetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

E diel, 31/03/2024.

Nisja nga Prishtina (te fontana), e diel, në 07:00 (sipas orës së re).

Vërejtje: Mes të shtunës dhe të dielës së 31 marsit kthehet ora verore me akrepat që lëvizin një orë përpara.

Itinerari: Prishtinë – Gjakovë – Begaj / Tropojë.

Ecje: rreth 6-7 orë, rreth 22 km (vajtje-ardhje).

Ecja fillon nga fshati Begaj i Tropojës dhe përshkon gjithë kanalin e famshëm të Begajve i cili përfundon në lumin e Gashit.

Participimi për transport: 12 EUR.

Transporti: me xhipa të ShBP dhe vetura private.

Paraqitja përmes formularit.

Udhëheqës në shteg: Naser Korça.

Afati i paraqitjes: e shtunë, 30/03/2024, 12:00.

Përgjegjësia për përgatitjen fizike dhe psikike është individuale!