Category Archive: Aksione

05 Sep 2022

Takimet Tradicionale të Bjeshkatarëve të Kosovës 2022 – Maja e Gjeravicës

ShBA Prishtina fton anëtarët që të marrin pjesë në aksionin e radhës, ngjitjen në majen më të lartë në Republikën e Kosovës, maja e Gjeravicës, 2656 m., 10-11/09/2022. Takimi dhe ngjitja organizohet nga Federata Bjeshkatare Alpiniste e Kosovës (FBAK). Vendi: Gropat e Erenikut (Junik). Nisja nga Prishtina (te fontana në Ulpianë), e shtunë, 10/09/2022, në […]


Read more

23 Aug 2022

Ecje dyditore: Curraj Poshtëm – Maja e Hekurave – Dragobi | 27-28 gusht 2022

ShBA Prishtina ju fton që të merrni pjesë në aksionin e radhës, ecjen dyditore në relacionin: Curraj Poshtëm – Curraj Epërm – Qereq – Qafa e Droqkës – Maja e Hekurave – Dragobi. Më datën 27 gusht 2022, në ora 05:00, planifikohet të bëhet nisja prej Fontanës në Ulpianë në drejtim të Curraj të Poshtëm. […]


Read more

10 Aug 2022

Maja e Turkut të Madh (Maja e Titos) – 2747m | 14 gusht 2022

ShBA Prishtina fton të gjithë bjeshkatarët që të marrin pjesë në aksionin e radhës, maja e Turkut të Madh (Maja e Titos), 2747 m, e diel, 14 gusht 2022. Ecja do të bëhet nga drejtimi i Kodrës së Diellit / Tetovë, Maqedoni e Veriut. Parashihet gjithsejt 9 orë ecje (5 orë ngjitje dhe 4 orë zbritje). […]


Read more

25 Jul 2022

Maja Karanfil (maja Veriore), 2460 m | 30-31 korrik 2022

ShBA Prishtina ju fton që të merrni pjesë në aksionin e radhës, ngjitjen në majën Karanfil (maja Veriore), 2460 m, Guci, Mali i Zi, më datë 30-31 korrik 2022. Fjetja në Grebajë, 1107 m, prej ku është edhe pikënisja për ecje, në 05:00. Ngjitja dhe zbritja parashihet të zgjasin rreth 10 orë. Ngjitje e vështirë! […]


Read more

12 Jul 2022

Guri i Kuq (2522 m) | 17 korrik 2022

ShBA Prishtina ju fton që të merrni pjesë në aksionin e radhës, ngjitjen në majën Guri i Kuq (2522 m). Shtegu: Restorani Guri i Kuq – Leqinat – Liqeni i Drelajve – Maja Guri i Kuq – dhe anasjelltas. Pjesëmarrësit mund të ndalen te ndonjëri nga liqenet dhe të kthehen së bashku me grupin e […]


Read more

27 Jun 2022

Takimi Bjeshkatar “Valbona 2022”, 02 – 03 korrik 2022

ShBA Prishtina ju fton që të merrni pjesë në Takimin Bjeshkatar “Valbona 2022” nën organizimin e nikoqirit ShBA “Pashtriku”. Nisja: të shtunën, 15:00 Vendi i nisjes: te fontana (Ulpianë) Participimi për transport: 15 euro Participimi për fjetje: 10-15 euro Udhëtimi: me xhipa të ShBAP dhe vetura Paraqitja deri të premten në 12:00 Formulari Udhëheqës: Gani […]


Read more

14 Jun 2022

Ditët e Gjeravicës 2022 (18-19 qershor 2022)

ShBAP ju fton të merrni pjesë në aksionin e radhës Ditët e Gjeravicës 2022, më 18 – 19 qershor 2022, në organizim të ShBA Rrasa e Zogut, Junik. Nisja nga Prishtina, të shtunën, 18 qershor, në 14:00. Vendi i nisjes: te fontana (Ulpianë). Transporti: me xhipa të ShBAP. Participimi: 15€ për transport + 15€ te […]


Read more

23 May 2022

Llogora – Gjiri i Gramës (28-29/05/2022)

ShBA Prishtina ju fton të merrni pjesë në aktivitetin e radhës, Llogora – Gjiri i Gramës (28-29/05/2022). Nisja: e shtunë, 07:00. Pikënisja: te Fontana. Udhëtimi: me vetura ose minibus. Participimi: Për transport, 40-45€ (varësisht nga numri i të paraqiturve). Për fjetje, në Llogora, rreth 15€ (hoteli caktohet më vonë). Skafi, rreth 15€ një drejtim (p.sh. […]


Read more

11 May 2022

Mali Tomorr (2379 m)

ShBA Prishtina ju fton të merrni pjesë në ecjen e radhës, mali Tomorr (2379 m/lmd). Nisja: e shtunë, 14/05/2022, 12:00. Vendi i nisjes: te fontana (Ulpianë). Udhëtimi: me vetura ose xhipa. Participimi: 30€ për transport (400 km në një drejtim + pagesa për tunel), rreth 15€ për fjetje. Fjetja në Berat. Ecje: 2.5-3h ngjitje, 2 […]


Read more

05 May 2022

Maja Pashallore (2092 m)

ShBA Prishtina ju fton të merrni pjesë në ecjen e radhës në bjeshkët e Sharrit, maja Pashallore (2092m/lmd) – Shtërpcë. E diel, 08/05/2022. Nisja: në 07:00. Vendi: te fontana (Ulpianë). Udhëtimi: me xhipa të ShBAP,  minibus ose vetura. Relacioni: Prishtinë – Shtërpcë. Participimi: 8 € për transport. Udhëheqës: Ahmet Fejzullahu. Paraqitja deri të shtunën në […]


Read more