Category Archive: Aksione

25 Dec 2022

Propozimet për Kalendarin e ngjitjeve dhe aktiviteteve 2023

ShBA Prishtina fton të gjithë bjeshkatarët dhe adhuruesit e natyrës që të bëjnë propozime konkrete të ngjitjeve / aksioneve të cilat konsiderojnë se duhet të hyjnë në kalendarin e aksioneve 2023. Propozimet duhet të përmbajnë këto të dhëna: Emri i majës / ngjitjes Lartësia mbidetare Vendi / rajoni Kohëzgjatja e përafërt e ecjes Muaji i […]


Read more

18 Dec 2022

Mbrëmje Përmbyllëse Bjeshkatare!

Shoqeria Bjeshkatare Alpiniste “Prishtina” ju fton të merrni pjesë në Mbrëmjen përmbyllëse bjeshkatare, të shtunën më datë 24/12/2022, në “Memories Lounge” (në pllato, prapa Postës kryesore), 19:30 – 23:00. Do të ketë muzikë live (Proband/Moni). Organizimi ‘pa protokoll’! Pagesa për pije e ushqime – individuale (secili paguan sipas porosisë së vetë). Eshtë rezervuar një hapësirë […]


Read more

18 Dec 2022

Ftesë në Mbrëmjen Shoqërore dhe Zbavitëse të ShB Sharrit

Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste (ShBA) “Prishtina” do të marrë pjesë në MBRËMJEN SHOQËRORE DHE ZBAVITËSE TË SHB SHARRIT- Prizren, me datë 23/12/2022 (e premte). Transporti Prishtinë – Prizren, me vetura. Nisja nga Fontana, 18:00. Participimi për transport: 6 Euro. Participimi te nikoqiri: 20 Euro (meny komplete dhe pijet pa kufij). Afati i paraqitjes: 22/12/2022 (e enjte), […]


Read more

03 Dec 2022

10 Vjet me AST ELBASANI | 10-11 dhjetor 2022

ShBA Prishtina ju fton për pjesëmarrje në Takimin Tradicional të Turizmit Malor dhe Kulturor që organizohet nga AST Elbasani më 10-11 dhjetor 2022. Organizimi nga Prishtina: Nisja: e shtunë, 10/12/2022, ora 12:00. Vendi i nisjes: nga fontana / te konviktet. Transporti: me xhipa të ShBA Prishtina dhe vetura personale. Participimi: – Për transport: 20 Euro […]


Read more

01 Dec 2022

Bjeshka e Shtedimit – Maja Ahmica (Maja e Kralanit) 2272 m

ShBA Prishtina fton anëtarët që të merrni pjesë në aksionin e radhës në Bjeshkën e Shtedimit – Maja Ahmica (Maja e Kralanit) 2272 m / Rugovë. Ahmica ndodhet në masivin e bjeshkëve të Rugovës afër kufirit me Malin e Zi dhe ka pozitë të volitshme në mes Hajlës dhe Masivit të Rusolisë. E diel, 04/12/2022. […]


Read more

21 Nov 2022

MARSHI I NËNTORIT 2022 | Tetovë, 26-27 nëntor 2022

Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste Prishtina ju fton të merrni pjesë në aktivitetin “MARSHI I NËNTORIT 2022”, që organizohet nga SHB “SYTË E SHARRIT” – Tetovë, më 26-27 nëntor 2022. Transporti: me xhipa te ShBAP dhe vetura personale. Nisja nga Fontana / te konviktet, e shtunë, 26/11/2022, në 16:00. Participimi: Për transport: 12 Euro/person (Prishtinë – Tetovë […]


Read more

01 Nov 2022

Bjeshkët e Istogut | 13/11/2022

ShBA Prishtina fton anëtarët që të marrin pjesë në aksionin e radhës në bjeshkët e Istogut, majat Lojza 2136 m dhe Pogled 2154 m, trekufiri (KS / MNE / SR). Aksioni i së dielës së kaluar është anuluar për shkak të motit të keq dhe do të organizohet këtë të diel. Nisja nga Prishtina (te […]


Read more

17 Oct 2022

Maja e Gjallicës (2489 m)

Mali i Gjallicës 2489 m mbi nivelin e detit, është mali më i lartë në rrethin e Kukësit. Qyteti i Kukësit gjendet në lartësinë 350 m mbi nivelin e detit, dhe menjëherë mbi qytet lartësohet Mali i Gjallicës në 2489 m. Për arsyen që nga maja e Gjallicës mund të shohësh gati çdo majë që […]


Read more

03 Oct 2022

Manifestim – Pashtriku 2022

ShBA Prishtina ju fton që të merrni pjesë në manifestimin e organizuar nga ShBA Pashtriku me rastin e 70 vjetorit të formimit, 8-9/10/2022. Të interesuarit që duan të shkojnë nga dita e shtunë, me fjetje: Nisja: më 8/10/2022, ora 16:00 nga Fontana, Ulpianë (transporti, varësisht nga numri i të paraqiturve, me autobus ose vetura personale. […]


Read more

05 Sep 2022

Takimet Tradicionale të Bjeshkatarëve të Kosovës 2022 – Maja e Gjeravicës

ShBA Prishtina fton anëtarët që të marrin pjesë në aksionin e radhës, ngjitjen në majen më të lartë në Republikën e Kosovës, maja e Gjeravicës, 2656 m., 10-11/09/2022. Takimi dhe ngjitja organizohet nga Federata Bjeshkatare Alpiniste e Kosovës (FBAK). Vendi: Gropat e Erenikut (Junik). Nisja nga Prishtina (te fontana në Ulpianë), e shtunë, 10/09/2022, në […]


Read more