29 Sep 2015

Maja e Rosit 2,524m/lmd | 3-4 Tetor 2015

Të nderuar bjeshkatarë dhe adhurues të natyrës,

ShBA Prishtina ju fton në aktivitetin e radhës për pushtimin e Majes se Rosit që gjindet ne Bjeshket e Nemuna me lartësi mbidetare 2,524 metra. Ky është nje shteg tejet atraktiv I cili ofron pamje mahnitëse të bukurive natyrore përreth sidomos nga Maja e Rosit prej nga mund të vrojtohen Maja Jezera, Maja Kollata, Maja Karanfil, Maja Komovi, pastaj Lugina e Valbones, Vuthaj, etj.

 

Përshkrimi I shtegut

Sfidues prandaj është I përshtatshëm vetëm për personat me përgatitje adekuate fizike!

Lartësia maksimale: 2,524 m/lmd

Ngjitje: 1,610 m

Gjatësia vajtje/ardhje: 17 km

Kohëzgjatja e përafërt: 5.5 orë ngjitje; 3 orë zbritje

 

Organizimi:

Nisja: E Shtune 03 Tetor 2015; ora 14:30 nga parkingu pranë TV21

Transporti: Me vetura personale ose me mini-bus

Arritja ne Luginen e Valbones rreth ores 17:30 Vendosja ne bujtina apo tenda, sipas perzgjedhjes se pjesëmarrësve.

Participimi për udhëtim: 15 Euro

Pagesa per fjetje në bujtina eshte përgjegjësi individuale e poashtu edhe shpenzimet e ushqimit. Cmimi i fjetjes ne bujtina në Luginen e Valbones sillet rreth 10Euro / person .

 

E Diele 04 Tetor 2015

06:00 Zgjimi

06:30 Nisja e marshutës

12:00 Arritja në Majen e Rosit

13:00 Fillimi  zbritjes

16:00 Arritja në Luginë dhe nisja për në Prishtinë

Si zakonisht janë të domosdoshme rekuzitat e zakonshme bjeshkatare: kepëcët malore, veshmbathje adekuate rezistente ndaj erës dhe shiut, shkopinj për ecje, syze diellie, kapela etj.

Poashtu duhet të merrni me vete ushqim të mjaftueshëm për një ditë në bjeshkë.

Paraqitja: përmes telefonit tek Gani Syla 044 168 370 deri të Premten në ora 12:00

Udhëheqës: Gani Syla

Ndihmës: Milaim Kelmendi

Përgjegjësia fizike dhe psiqike është individuale!

 

 

 Harta dhe Shtegu