05 Aug 2016

Ngjitje në “Gramoz” 2523m/lmd dhe Festa e Birrës, Korçë | 12-14 Gusht 2016

Do te jete aktivitet i perbashket me “AST ELBASANI”, të cilët edhe janë udhëheqës në shteg. 

Ngjitja ditën e shtune, 13/08/2016, në Majen e “Gramozit” 2523 m/lmd.si dhe pjesmarrja në Festën e Birrës, në Korcë,në mbrëmjen e së shtunes.

Fjetja, ditën e premte do të bëhet në një hotel-bujtinë në Ersekë (vetëm për ata të cilët synojnë të ngjiten në Gramoz), kurse, të shtunen fjetja në Korcë.

Në Ersekë, nr i vendeve për fjetje është I kufizuar (gjithsejt 32 vende).Cmimi 8-10eur/person (800Lekë)

Është mundësia e fjetjes në tenda personale – falas.

Për fjetje në Korce ditën  shtunë , do të tentojmë të rezervojmë vende diku në periferi të Korces,por e kemi të vështirë meqenëse nuk e dimë numrin e saktë të të interesuarve,por mbetet që, atje të gjindemi sipas situatës.

Fjetja në Korcë,përafërsisht, 10-15 eur/person.

 

Itenerari:

E Premte,12/08/2016 

Nisja nga Prishtina,”Sheshi 21”,në orën 08:00

Transporti me vetura personale.

Participimi për transport,në proporcion me pjesmarrësit në veturë (min. 20eur)

Prishtinë-Ohër-Shën Naum-Pogradec-Korcë-Ersekë (reth 380km).

Rrugës do të ketë ndalesa për vizita,si në Ohër,Shën Naum,Pogradec.

Mbërritja në Ersekë ,në mbrëmje

Sistemimi në bujtinë-hotel.

 

E Shtune, 13/08/2016. 

Nisja për ngjitje në “Gramoz”, në  orën 05:00.

Kthimi në bujtinë, rreth orës 14:00

Nisja për Korcë, rreth orës 15:00

Relacioni Ersekë-Korcë,rreth 45km, rreth 1.20min.

Takimi në Sheshin e Korcës (para Katedrales), në orën 21:00

Pjesmarrja në Festën e Birrës, deri në orët e vona (sipas dëshirës)

 

E Diele, 14/08/2016 

Nisja për  Prishtinë, në orën 12:00,ose sipas dëshirës,me marëveshje të pjesmarrësve në vetura.

 

PARAQITJA permes formularit: https://goo.gl/forms/8wE52fVeh8kjBdIz1 deri te Merkuren me 10/08/2016 ne ora 20:00

 

Per detaje shtese, shkruani e-mail në  info@shba-prishtina.com

Kush don mundë të niset ditën e shtune dhe ti  bashkangjitet grupit, në Festën e Birrës, në Korcë, por me vetëorganizim.

………………………………………………………

Mali i Gramozit (nga Wikipedia) (shqip: Gramoz, Mali i Gramozit, arumune: Gramosta, Gramusta; greqisht: Γράμος) është një varg malor në rrethin Kolonjë lindore në Shqipëri dhe Janinë verilindore dhe perëndimor Kastorias prefekturën në Greqi. Mali është pjesë e vargmaleve Pindit dhe është një nga verior. Maja e tij qëndrojnë rreth 2.523 m. Ajo i detyrohet emrin e saj me komunitetin arumun të gramos ne Prefekturën perëndimor Kastorias. Rajoni është e banuar kryesisht nga arumunet.

GR-20 (Kozani – Konitsa – Janinës) është në juglindje. Gjatësia e tij është rreth 25 km për 30 km nga veriperëndimore në juglindje dhe gjerësia e tij është rreth 15 km ne 20 km nga jugperëndim të verilindje.

Të dy lumenj të gjatë dhe të rëndësishme të Shqipërisë, Osum dhe Devollit, e kanë origjinën në shpatet veriore të gramos. Mount gramos ishte një bastion komuniste gjatë Luftës Civile Greke dhe vendin e betejës përkatëse në vitin 1949.

 

Grammospeak

(c) Wikipedia