03 Oct 2017

Mali i Thatë | 14 – 15 Tetor 2017

Të nderuar,

 

ShBA Prishtina ju fton në aksionin e radhës për ecje në Malin e Thatë. Aksioni realizohet me datat 14 – 15 Tetor 2017.

Mali i Thatë është një mal në juglindje të Shqipërisë dhe një pjesë e të qenit në jugperëndim të Maqedonisë (e njohur me emrin dhe Galicica shpallur Park Kombëtar) me lartësi më të lartë të 2287 metra. Ai kufizohet nga Liqeni i Prespës, Ohrit në lindje  dhe mbikëqyr qytetin e Pogradecit në perëndim. [Marrë nga Wikipedia] 

 

Detajet e Shtegut
 • Lartesia Max: 2,287 m
 • Fillimi i ngjitjes  : 1,050 m
 • Ngjitja : 1,240 m
 • Distanca  : 14 Km (vajtje-ardhje)
 • Veshtiresia: Mesatarisht e lehtë
 • Kohëzgjatja e ngjitjes : 4.5 orë; Zbritja: 3 orë
 • Më poshtë gjeni hartografinë dhe shtegun për shkarkim në GPS
Organizimi
E Shtune 14 Tetor 2017

Transporti: Vetura personale dhe automjete të ShBAP

12:00 nisja nga PR nga parkingu pranë TV21

17:30 Arritja dhe vendosja në Hotel/Bujtinë në Pogradec

 

E Diele 15 Tetor 2017

06:00 Nisja nga Pogradeci për në fshatin Alarup

Pikëtakimi në Pogradec: Hotel Kalaja

06:30 Fillimi i ecjes

11:00 Arritja në Maje

17:00 Zbritja/Përfundimi i ecjes dhe vazhdimi për në Prishtinë

22:00 Kthimi në Prishtinë

Shpenzimet

Transporti: 18 Euro/person

Fjetja:        8 – 10 Euro/person në dhoma dyshe (pa mëngjes). Ky cmim nuk garantohet nëse tejkalohet numri i paraparë në hotelin e njejtë.

 

Pajisjet/Rekuizitat
 • Këpucë malore
 • Veshmbathje adekuate për mot me erëra dhe shi
 • Kapelë/syze dielli etj.
 • Ushqim/ujë për konsum gjatë/pas ecjes
Paraqitja
 • Përmes linkut: Rezervim
 • Viber/Sms/Tel: tek Petriti: 049 787 927
 • Email: info@shba-prishtina.com

Afati për paraqitje: 13 Tetor ora 12:00. Përparësi kanë anëtarët e rregullt të ShBAP. 

Përgjegjësia për përgatitjen fizike dhe psiqike është individuale.