18 Oct 2017

Ostrovica, Preshevë | 28 Tetor 2017

Të nderuar,

 

Ftojmë anëtarët për tu bashkangjitur në takimet bjeshkatare që organizohen nga Klubi i Bjeshkatarëve “Ostrovica” nga Presheva me daten 28 Tetor 2017. Detajet e plote të organizimit nga nikoqiri janë dhënë më poshtë.

Organizimi nga Prishtina

E Shtune 28.10.2017

05:45 nisja nga parkingu pranë TV21.

Transporti: vetura private dhe automjete të ShBAP

Participimi: Përpjestimisht me numrin e udhëtarëve në vetura.

Kthimi në mbrëmje në Prishtinë diten e njejtë

 

Paraqitja: tek Vehbi Tahiri +377 44 149 123 deri  të Premten në ora 12:00 

 


FTESA nga organizatori

 

KLUBI BJESHKTAREVE“OSTROVICA“PRESHEVE
Takimi dhejet Tradicional i bjeshketarve ngjitja ne Ostrovic
Me 28 – 29 tetor 2017 
Bazur ne Kalendarin aktiviteteve republikane te bjeshketaris per vitin 2017 Lidhejes bjeshketareve te Serbise,KB“Ostrovica“
Pesheve,publikon Plan programin udheheqes te aktivitetit

Te nderuar,respektuar miq e shok,bjeshketare e bjeshketar ju ftojm qe te na bashkangjiteni aktivitetit ton madhore te bjeshketaris te karakterit reublkan e nderkombetar takimi 10 Tradicional n gitja ne majen e Ostrovices 1164 mld me moton „OSTROVICA – 2017“me 28-29 tetor 2017.me deshir te madhe me pjesemartej tuajj do te vrtetno.deshmoni e tregonio dashurin e sineqert e vertet ndaj natyre e bjeshketaris dhe ne zgjerimin e perforcimin e miqesis-shoqeris kurse ne do te perpiqemi,insistojm, qe te jemi mireprites te mire,fisnik e bujar
Epremte 27.tetor 2017 pritja,pranim dhe strehim pjesemarseve qe vin me pare nga vendet-viset me te largeta vendi e rajonmio,strehimi i tyre dhe organizimi do te jet per here te pare,ne shtepin e bjeshketareve f.Caravajk, 13 km.nga Preheva,.ne kushtet dhe rrethanat egzistuse ne mbrendesin mjafronm te posedoj vetem thesin stehimi nen kulem –drasa e ne oborr ne tenda me tere paisjen personale.Strehimi privat Hteli“Arnold“Presheve, rruga Karposhj nr.45 tel.mob.063-175-31-59, 063-833-8888 fiks 017-668-888 .qmimi ne vler 1000,oo din.- Hotel „Azizi“Presheve,st.hekurudhore rrug.Dimitrije Tucoviqi tel.mob.062-199-45-40,qmimi 10 eur. Dhe 5.eur. dhome prej 10.krevet.duke u paraqit deejtepersedrejti pronari te hoteli me kohe..
Me plote respekt ju desirojm mireseardhmen tuaj

I. PROGRAMI AKSIONAL
1-1. Koha e mbajtjes eshtun 28.-tetor 2017 vit.
1-2. Vendi i mbajtjes,mali Ostovica ne afersi te Presheves.

II. RRADHITJA OREVE
07,00 – 08,00 Pranimi pjesemarseve para shtepis se kultures Presheve, r
Rruga 15,Nentori,evietimi rregjidtrimi,pagesa ,dhe pranimi i bonav 
per darken solemne
08,00 – 08,20 Fjala rastit dhe hapja solemne.
08,20 – 09,00 Nisja pjesemarve me makinat e tyre nga Presheve deri tek shtepija 
Shtepija e bjshketareve,per te tjeret do te ket taksi disponim 100- 
150 din.per person edhe traktor nga organizatori.
09,00 – 11,00 Nisaja rrugtimit ne kemb nga shpeija bjeshketaeve.
11,00 – 11,30 Pauza ne rrenze te Ostovices
11,30 – 12,30 Arrijta ne majen e Ostrovices
12,30 – 14,00 koha lire,yhqim,fotografimi vulosja libreave
14,00 – 17,.00 Kthimi nga maje i tek shtepija e bjeshketareve.
17,00 – 22,00,Ndarja mirenjohjeve,doreshkrimet ,vlersmet ne librin e perjetimit
Darka solemne me program muzikor zbavites qmimin pej 400,00din.pija eshte falas nga organizatori.

29.Tetor 2017.-
Per pjesemarsit nga trevat e largeta e te tjeret te cilet deshirojn te kyqen aktivitetit rekrkativ shetitje neper disa lagj te malesis qe rrethojn j shtepin e beshketareve.-Sefer-Peqen. zonakufitare me kosoven.
Ne ora 15,00 percjellja me shpres e deshir takimet tolna ne vazhdimesi.