29 Sep 2020

Maja e Papingut (2482 m) | 02-04 tetor 2020

Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste Prishtina  ju fton që të merrni pjesë në aksionin e radhës, ngjitje në Majën e Papingut, Mali Nemërçkë, e njohur ndryshe si Maja e Dritës.

 Kjo është maja më e lartë (2482 m) e malit të Nemërçkës dhe një nga majat më të larta të gjithë Shqipërisë.  Kufiri Pogon – Përmet.

Nisja nga TV21: e premte, 02 tetor 2020, pasdite (rreth  14:00h).

Transporti: Me foristrada/xhipa dhe vetura private (veturat e vogla mund të shkojnë deri në Libohovë, mandej është rrugë e paasfaltuar, me gropa, rreth 30 km, deri në Skore, prandaj preferohet udhëtimi me vetura malore/foristradë).

Itenerari:

Shkuarja:  (e premte) Prishtinë – Gjirokastër (fjetja)  (rreth 460 km).

(E shtunë) Gjirokastër – Skore (pikënisja për Majën e Papingut) – Përmet (fjetja) (rreth 100 km).

Kthimi: (e diel) Përmet (vizitë ujërave termale, Kanjonit të Longaricës, fshatit Frashër, …) – Prishtinë (rreth 470 km).

Gjatësia e rrugës: rreth 1100 km, vajtje-ardhje.

Distanca e shtegut për ecje (ngjitje/zbritje): rreth 10 km.

Lartesia minimale: rreth 1050 m/lmd , maksimale: 2482 m/lmd.

Niveli i veshtirësisë: i mesëm.

Kohëzgjatja e ecjes: rreth 8-9 orë (vajtje-ardhje).

Participimi për transport: në proporcion me shpenzimet e derivateve (rreth 30-35 Euro).

Fjetja: 10-15 Euro/natë.

Paraqitja me tel./viber: Gani Syla +383 44 168 370.

Afati i paraqitjes: e ejte, 01 tetor 2020, 12:00h.

Vendet janë të limituara!

Veshmbathja duhet të jetë adekuate për stinën!

Përgjegjësia për përgaditjen fizike dhe psiqike është individuale!